|
Чи варто балансувати вивчення англійської з підготовкою до п
|
|
| Армерик | Дата: Среда, 18.02.2026, 15:50:55 | Сообщение # 1 |
 Задержался на форуме
Статус: Offline
| Останнім часом сиджу і думаю: а чи варто взагалі намагатися тримати англійську на нормальному рівні, коли попереду гора профільних предметів і підготовка до вступу? У мене так було торік — весь фокус кинув на математику та фізику, бо саме вони вирішували все, а англійська просто відійшла на задній план, типу "потім наздожену". В результаті склав ЗНО на троячку з плюсом, але зараз відчуваю, що без нормальної мови важко навіть читати нормальні матеріали з предметів. Хтось теж так мучиться з цим балансом чи я один такий? Як ви розподіляєте час, щоб не просісти в головному, але й не втратити мову повністю?
|
| |
|
|
| Рафсин | Дата: Среда, 18.02.2026, 15:52:10 | Сообщение # 2 |
 Местный
| В мене схожа історія була пару років тому, тільки я тоді вирішив не кидати англійську зовсім, а просто скоротив її до 30-40 хвилин щодня — типу подкасти чи короткі тексти по темі, яка перетиналася з профільними. Виявилося, що це навіть допомагало краще розуміти терміни в хімії чи біології. А от коли повністю забиваєш — потім дуже важко повернутися в ритм. До речі, коли вже відчував, що мова трохи просідає, але все одно хотілося чогось системного — перейшов на німецьку паралельно, бо з нею ситуація була ще сумніше. Знайшов непогані курси англійської мови онлайн для початківців https://courses.ap.education/kursy-anhliyskoyi-onlayn/ і потроху втягнувся, бо там акцент саме на розмову та реальні ситуації, без зайвого зубріння. Не скажу, що це панацея, але особисто мені допомогло не втрачати мотивацію і потроху підтягувати ще одну мову. Головне — не перевантажувати себе, а шукати такий підхід, де все потроху рухається вперед.
|
| |
|
|
| Масик | Дата: Среда, 18.02.2026, 15:53:17 | Сообщение # 3 |
 Задержался на форуме
| Знаєш, останнім часом помічаю, що все більше випускників намагаються встигати по кілька напрямків одразу — і мова, і профільні, і ще якісь сертифікати. Раніше такого майже не було, всі просто фокусувалися на тому, що "зайде" на бюджет. А зараз ніби з'явився якийсь внутрішній тиск, що без додаткових навичок ти вже нікуди не влаштуєшся. Іноді дивлюся на знайомих і думаю — цікаво, чи дійсно це дає перевагу в довгостроковій перспективі, чи просто всі біжать у тому ж напрямку через страх відстати.
|
| |
|
|