| Nalomeona | Дата: Суббота, 21.03.2026, 15:32:08 | Сообщение # 2 |
 VIP
Статус: Offline
| Mən həyatım boyu ehtiyatlı bir insan olmuşam. Hər hansı bir yeni şeyə başlamazdan əvvəl dəfələrlə düşünər, araşdırar, müsbət və mənfi tərəflərini ölçüb-biçər, yalnız ondan sonra qərar verərəm. Bəzən bu ehtiyat məni çox şeydən geri də saxlayıb, amma özümü elə öyrəşdirmişəm ki, dəyişə bilmirdim. Keçən ilin yayında da belə oldu. Həmin vaxt işdə bir az fasilə yaranmışdı, evdə oturub boş-boş vaxt keçirirdim. Dostlarım vaxtaşırı bir platformadan danışırdılar, amma mən hər dəfə mövzu açılanda üzümü turşudub deyirdim ki, bunların heç birinə inanmıram, hamısı vaxt itkisidir, axırı pis olar. Dostlarım da mənə öyrəşmişdilər, artıq bu mövzuları mənim yanımda açmırdılar. Amma bir gün, təsadüfən, işlədiyim şirkətdə yeni başlayan bir gənc iş yoldaşımla söhbət edirdik, o da bu platformalardan danışdı. Mən adi reaksiyamı verdim, dedim ki, bunlar etibarsızdır, eşitmişəm ki, çox problem olur. O, mənə baxıb gülümsədi, dedi ki, siz hələ də köhnə fikirlərdəsiniz. Sonra telefonunu çıxarıb mənə göstərdi, öz təcrübəsini danışdı, nə qədər vaxtdır istifadə etdiyini, heç bir problem yaşamadığını söylədi. Mən yenə də inanmadım, amma içimdə bir qığılcım yandı. Evə gələndə düşündüm ki, bəlkə də mən həqiqətən köhnə fikirlərdə qalmışam? Bəlkə də dünya dəyişib, mən isə hələ də eyni yerə baxıram? Həmin gecə qərar verdim ki, heç olmasa araşdırım, görüm nə imiş. Telefonumu götürüb axtarmağa başladım, platformanın adını yazdım, qarşıma saysız-hesabsız rəylər çıxdı. Çox vaxt bunları oxumağa başlayanda, əvvəlcə bir az şübhə ilə yanaşırdım, çünki bilirəm ki, hər yazılan doğru olmur. Amma saatlarla oxudum, müsbət rəylər də var idi, mənfi rəylər də. Mənfi rəylərə daha çox diqqət yetirirdim, çünki mənim üçün ən vacibi problemlər idi. Mənfi rəylərin çoxunda gördüm ki, adamlar ya öz səhvlərindən, ya da həddini aşdıqlarından şikayətçi idilər. Müsbət rəylər isə daha çox şəffaflıqdan, sürətli ödənişlərdən, etibarlılıqdan danışırdı. O gecə o qədər çox mostbet reviews https://hoteldejavugalapagos.com oxudum ki, artıq gözlərim yorulmuşdu, amma beynimdə bir şəkil formalaşırdı. Gördüm ki, bu platforma o qədər də qorxulan kimi deyilmiş, sadəcə insanlar öz həddini bilməyəndə problem yaranırmış. Ertəsi gün qərar verdim ki, sınayım. Kiçik bir məbləğlə qeydiyyatdan keçdim, amma hələ də tam inanmırdım. İlk günlər çox ehtiyatlı idim, sanki tələyə düşəcəkmiş kimi qorxurdum. Hər addımımı düşünür, hər qərarımı təhlil edirdim. Bəzən qazanırdım, bəzən itirirdim, amma itirdiklərimin dalınca düşmürdüm, çünki özümə söz vermişdim ki, bu, sadəcə bir sınaqdır. Bir həftə keçdi, mən artıq sistemə alışmışdım, qorxularım bir-bir azalırdı. Gördüm ki, burada hər şey o qədər aydın və şəffafdır ki, qorxmağa heç bir şey yoxdur. Mənim üçün ən maraqlısı o idi ki, bu proses ərzində özümü tanımağa başladım – mən əslində o qədər də qorxaq deyilmişəm, sadəcə etibar etməyi bacarmırmışam. Bu platforma mənə göstərdi ki, əgər sistem şəffafdırsa, qaydalar aydındırsa, insan öz həddini bilirsə, burada heç bir təhlükə yoxdur. O rəylərdə oxuduqlarımın çoxu doğru imiş, insanlar həqiqətən də etibarlı bir platformadan danışırmışlar. Bir ay keçdi, mən artıq özümü daha rahat hiss edirdim. Hərdən işdən sonra, yorğun olanda, bir az oynayır, beynimi boşaldırdım. Elə günlər olurdu ki, qazanırdım, elə günlər də olurdu ki, itirirdim, amma mənim üçün əsas olan qazanc deyil, prosesin özü idi – düşünmək, gözləmək, doğru anı tutmağa çalışmaq. Bu, mənə həyatda da kömək edirdi, çünki səbrli olmağı, nə vaxt dayanacağını bilməyi öyrədirdi. O gün isə heç vaxt unutmayacağım bir gün oldu. Həmin gün işdə çox ağır bir gün keçirmişdim, müştərilərdən biri layihəni ləğv etmişdi, aylarla çalışdığım iş boşa getmişdi. Evə gələndə əhvalım o qədər pis idi ki, nə yemək yemək istəyirdim, nə də danışmaq. Arvadım nəsə dedi, cavab vermədim, o da başa düşdü, məni rahat buraxdı. Otağa keçdim, telefonumu götürüb o proqramı açdım. Əvvəlcə heç nə etmək istəmirdim, sadəcə ekrana baxırdım. Sonra birdən qərar verdim, kiçik bir məbləğ qoyub oynadım. Qazandım. Yenə qoydum, yenə qazandım. Ürəyim döyünməyə başladı, amma bu dəfə qorxudan yox, həyəcandan. Ardıcıl qazanclar məni bir az da cəsarətləndirdi. Bir az daha böyük məbləğ qoydum. Və o an hər şey dəyişdi. Ekranda rəqəmlər o qədər sürətlə artırdı ki, gözlərimə inanmadım. Əllərim titrəməyə başladı, telefonu yerə salmaqdan qorxdum. Birdən qərar verdim, dayandım. Ekranda görünən rəqəm o qədər böyük idi ki, bir an nəfəs almadım. Sonra ayağa qalxdım, pəncərəyə yaxınlaşdım, dərin nəfəs aldım. O hissi təsvir etmək mümkün deyil – bu, sadəcə qazanc deyildi, bu, həftələrlə yığılmış stressin, işdəki uğursuzluğun, illərlə davam edən qorxuların birdən əvəzini tapması idi. Arvadım qapını açıb içəri baxdı, gördü ki, pəncərənin qarşısında dayanmışam, gülürəm. Soruşdu ki, nə olub? Mən döndüm, dedim ki, bilirsən, bu gün işdə hər şey pis getdi, amma indi başa düşdüm ki, həyat hər zaman itkilərdən ibarət deyil. O, başa düşmədi, amma güldü, dedi ki, nə isə, əsas odur ki, əhvalın yaxşıdır. O gecə yata bilmədim, sevincdən, həyəcandan, bir az da inamsızlıqdan. Səhər tezdən qalxdım, balansı yoxladım, rəqəm hələ də orada idi. Həmin qazancın bir hissəsi ilə arvadıma uzun müddətdir almaq istədiyi qızıl bilərzik aldım, bir hissəsini də kənara qoyduq, sonra evdə kiçik bir təmir işləri gördük. O gündən sonra mən o platformaya qarşı münasibətimdə bir şey dəyişdi. Artıq mən qorxmur, ehtiyat etmir, sadəcə həzz alırdım. Amma ən vacibi, mən başa düşdüm ki, illərlə nədən qorxmuşamsa, o qorxu boş imiş. Həmin gecə oxuduğum rəylər, iş yoldaşımın sözləri, o gecəki qazanc – hamısı mənə bir şey öyrətdi: bəzən qorxularımız bizi ən yaxşı şeylərdən uzaqlaşdırır. Mən illərlə kənardan baxdım, başqalarının təcrübələrini dinlədim, amma özüm sınamadım. Sınamayan bilməz. Mən sınadım və gördüm ki, bu, heç də qorxduğum kimi deyil. İndi hərdən dostlarımla söhbət edəndə, kimisi hələ də həmin qorxularla yaşayır, mən deyirəm ki, qorxma, sına, amma həddini bil. Çünki əsas olan qorxmamaq deyil, həddini bilməkdir. Mən o gecə həddimi bildim, dayanmağı bacardım və bu, mənə ən böyük qazanc oldu. O qazancın pulu xərcləndi, amma o hiss, o an, o dərsi heç vaxt unutmayacağam. İndi həyatımda hər şey qaydasındadır, işim də yaxşıdır, ailəmlə də. O platforma mənim həyatımın kiçik, amma rəngli bir hissəsinə çevrilib. Bəzən axşamlar, işdən sonra, bir az vaxt ayırıram, oynayıram, həzz alıram. Bəzən qazanıram, bəzən itirirəm, amma heç vaxt itirdiklərimin dalınca düşmürəm. Çünki bilirəm ki, əsas olan qazanc deyil, o hissdir ki, sən özünü idarə edə bildiyini bilirsən. Və mən o hissi yaşadım, yaşayıram da. Qorxularımı bir kənara qoyub bir addım atdım və o addım məni gözləmədiyim bir yerə apardı. Təəccüblü deyilmi, insan bəzən ən çox qorxduğu şeyin içində ən çox axtardığını tapa bilir. Mən tapdım, ona görə də bu gün burada, sakit bir axşamda, bu sözləri yazıram, ürəyim rahat, fikirlərim aydındır. Və bilirəm ki, sabah yeni bir gün gələcək, yeni imkanlar, yeni qərarlar. Amma mən artıq hazıram, çünki qorxmağı, inanmağı, dayanmağı öyrəndim. Və bu, mənim ən böyük qazancımdır.
|
| |
|
|