[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Як вибрати фільтр для води?
misteriosДата: Пятница, 25.04.2025, 09:52:01 | Сообщение # 1
Свой
Награды: 0
Статус: Offline
Доброго дня всім! Давно задумався над покупкою фільтра для очищення води, бо вода з-під крану залишає бажати кращого — накип у чайнику, неприємний запах, білий наліт на посуді. Хочу встановити щось на кухні для питної води, але зовсім не розуміюся на видах і брендах. Бачив, що є глечики, насадки на кран, проточні системи з кількома ступенями очищення, зворотний осмос і ще багато всього.

Підкажіть, будь ласка, з чого почати? Які параметри головні: кількість ступенів, тип картриджів, тиск води? Чи варто переплачувати за осмос? Бюджет до 6000 грн, але якщо справді є сенс — готовий розглянути варіанти дорожчі. Можливо, хтось уже користується і може порадити конкретну модель чи виробника.

KravchenkoДата: Пятница, 25.04.2025, 14:37:55 | Сообщение # 2
Элита сайта
Я був у такій самій ситуації кілька місяців тому, теж не знав, що краще — простий глечик чи повноцінна система. В результаті зупинився на проточному фільтрі з трьома ступенями очищення від компанії Ecosoft, і не пожалкував. Ціна вийшла трохи менше 5000 грн з установкою.

Ось кілька моментів, які варто враховувати:

Аналіз води. Якщо є можливість — зроби хоча б базовий аналіз, тоді буде зрозуміло, які фільтри потрібні.

Проточні фільтри з колбами гарні тим, що картриджі можна міняти окремо й підбирати під свої потреби (від заліза, хлору, жорсткості тощо).

Зворотний осмос — крута штука, але трохи складніша в обслуговуванні і не всім потрібна. Якщо вода не дуже погана, можна обійтися без нього.

Для питної води в побуті, якщо немає надзвичайних проблем з якістю, цілком вистачає класичної трьохступеневої системи.

Olegg25Дата: Пятница, 25.04.2025, 19:06:47 | Сообщение # 3
Элита форума
Погоджуюсь із попереднім коментарем, але хочу ще додати, що перед вибором я перечитав багато форумів, порівнював системи, і зрозумів одне — немає універсального рішення для всіх. Усе залежить від води саме у вашому регіоні. Наприклад, у нас у Києві вода жорстка, тому я поставив зворотний осмос від Aquafilter, і тепер жодного накипу в чайнику, смак води зовсім інший.

Щодо корисної інформації — рекомендую подивитися обговорення на форумі DOM.RIA, там люди дуже детально діляться досвідом, включно з фотками, схемами монтажу і порадами по брендам. Ось посилання:
https://andreevka.ucoz.ua/forum/183-10417-1

Там багато нюансів по картриджах, вартості обслуговування, підключенню. Думаю, знайдеш багато відповідей на свої запитання.
Прикрепления: 4955034.jpg (27.5 Kb)

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: