Kravchenko | Дата: Суббота, 14.06.2025, 12:30:39 | Сообщение # 1 |
 Элита форума
Статус: Offline
| Бойлер об'ємом 30 літрів часто здається зручним варіантом для квартири або невеликого будинку. Він займає мало місця, швидко нагріває воду та не потребує великих витрат електроенергії. Проте на практиці такий об'єм гарячої води далеко не завжди здатен задовольнити потреби сучасної родини: https://delo.ua/news-co....-440675 . Особливо це відчувається в моменти, коли декілька людей хочуть скористатися водою поспіль або ж коли потрібно випрати речі, прийняти душ та ще й помити посуд. Особисто я мав досвід використання саме такого бойлера і вже з перших тижнів зрозумів, що для повноцінного комфорту його просто недостатньо.
Температура гарячої води зменшується дуже швидко, а щоб знову отримати повний об’єм нагрітої води, доводиться чекати від пів години до години, залежно від моделі пристрою. В ситуації, коли поспішати на роботу чи приймаєш гостей, така затримка може викликати чимало незручностей. Крім того, багато сучасних бойлерів об'ємом 30 літрів не підтримують стабільно високу температуру при великому розході води, тому доводиться постійно регулювати кран, що також не додає комфорту.
Коли я вибирав бойлер, мене привабив його компактний розмір та економічність. Але вже через кілька місяців стало зрозуміло: доводиться жертвувати зручністю. Якщо ви живете не один, а з партнером чи дітьми, гарячої води може вистачити лише на одного, максимум — двох людей, і то при дуже економному використанні. Тому сьогодні я впевнений: краще одразу інвестувати в бойлер хоча б на 50 літрів. Різниця в ціні не настільки суттєва, як зручність у повсякденному житті.
|
|
| |