[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Як вибрати фільтр зворотного осмосу?
Olegg25Дата: Понедельник, 24.03.2025, 07:08:16 | Сообщение # 1
Элита форума
Награды: 0
Статус: Offline
Привіт, форумчани! Планую встановити фільтр зворотного осмосу для очищення води вдома, але зіткнувся з великою кількістю моделей та виробників. Хочу зрозуміти, на що варто звертати увагу при виборі.

Основні питання, які мене хвилюють:

Яка продуктивність фільтра оптимальна для сім’ї з 3-4 осіб?

Чи варто переплачувати за мінералізатор та УФ-лампу?

Які бренди найбільш надійні?

Як часто потрібно міняти картриджі та якість обслуговування в різних виробників?

Також цікаво, чи є реальна різниця між дорогими моделями та бюджетними? Поділіться своїм досвідом: який фільтр у вас, чому вибрали саме його, чи задоволені?

misteriosДата: Понедельник, 24.03.2025, 15:15:07 | Сообщение # 2
Свой
Можу поділитися своїми висновками.

У мене стоїть Ecosoft P'URE Balance – хороша модель середнього сегмента.

Продуктивність 12 л/год, вистачає для сім’ї з 4 осіб. Є мінералізатор, і вода після фільтрації не така "порожня" на смак. Картриджі змінюю раз на 6-12 місяців, все залежить від жорсткості води. Обслуговування просте, можна самому міняти фільтри, якщо руки ростуть з правильного місця.

До цього розглядав дешевші моделі, але вирішив, що краще взяти щось середнього рівня, щоб не було проблем із мембраною та протокою. Якщо бюджет дозволяє, можеш дивитися на Atoll або AquaKut – вони теж непогані.

Якщо у вас дуже жорстка вода, можливо, варто задуматися про систему пом’якшення перед фільтром. В ідеалі спочатку зробити аналіз води, щоб розуміти, які домішки потрібно прибирати.
Прикрепления: 3973922.jpg (22.4 Kb)

KravchenkoДата: Понедельник, 24.03.2025, 19:14:23 | Сообщение # 3
Элита сайта
Як ви вибирали фільтр зворотного осмосу? Мені теж цікаво, бо на ринку купа варіантів, і не завжди зрозуміло, чи варто переплачувати.

Я обирав собі фільтр зворотного осмосу середнього класу на порталі https://vencon.ua/ua/catalog/filtry-dlya-vody/tip-obratnyj-osmos , в результаті взяв AquaFilter RX-75. Він не найдешевший, але й не преміум, зате має всі потрібні функції:

Помірна швидкість фільтрації (8-10 л/год), для двох осіб вистачає з головою.

Є насос, що корисно, якщо у вас низький тиск води в системі.

Має додатковий мінералізатор, але не всі його люблять – вода стає трохи солонуватою.

Порівнював із більш бюджетними системами, і головна різниця – у якості мембрани та ресурсі картриджів. Дешеві моделі часто мають слабку продуктивність і швидко засмічуються, що в результаті тільки додає клопоту.

Якщо вибираєш для великої родини, то шукай модель із продуктивністю від 10-12 л/год. Якщо в крані слабкий тиск – насос обов’язковий. А мінералізація – справа смаку, хоча після осмосу вода дійсно виходить дуже "м’якою".

Який у тебе бюджет? Бо від цього залежить, які моделі можна рекомендувати.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: